Pomysł na tę sałatkę powstał w mojej głowie na 15 minut przed przyjazdem gości. A to z tego względu, że sałaty do obiadu było po prostu zbyt mało. Otworzyłam lodówkę, popatrzyłam i wyjęłam potrzebne produkty. I tak oto powstała moja wersja sałatki, którą zachwycali się goście :)Składniki:1 główka sałaty1 czerwona cebula3-4 pomidory2 ogórki1 puszka kukurydzy konserwowej1 puszka czerwonej fasoli konserwowejSos do sałatki:sok z 1 limonki1 łyżeczka octu balsamicznego1 łyżka brązowego cukrusólpieprzWykonanie:Sałatę myję, osuszam i każdy liść, osobno, rozrywam na drobne kawałki. Cebulę obieram i kroję w kosteczkę. Pomidory kroje w dość grubą kostkę.Ogórki obieram i kroje w półplasterki. Kukurydzę i fasolę osączam na sicie i przelewam zimną wodą. Zostawiam na kilka minut by woda ściekła. Wszystkie składniki przekładam do miski, doprawiam solą i mieszam.Sok z limonki i brązowy cukier dokładnie mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem i polewam sałatkę.Wszystko dokładnie mieszam ze sobą i podaję.SMACZNEGO!