ßßß
Kotlety schabowe … kiedy zrobisz mama? Moje dzieci maja bzika na punkcie kotletów schabów. Ja tez lubię schabowe, ale za każdym razem robię je trochę inaczej, żeby mi się nie znudziły. Dzisiaj dodałam do tartej bułki francuskie zioła drobno posiekane oraz parmezan. Miałam tez już resztkę zresztą przyprawy do bruchetta i stwierdziłam, ze będzie świetnie pasować do kotletów.Schabowe wyszły super, że aż się je chciało jeść jeden za drugim. Co nie którzy u mnie w domu nie maja umiaru…
Składniki:10 kotletów schabowych, bez kości2 dl tartej bułki2 dl startego parmezanu3 jajkasol i pieprz do smaku3 łyżki drobno posiekanych francuskich ziół1 łyżka przyprawy do bruchetta ( zawiera suszone zioła francuskie, pieprz, sol, wędzoną paprykę w proszku)Wykonanie:Rozbij kotlety, dopraw sola i pieprzem. Do miseczki rozbij jajka i rozmąć widelcem.Na płaskim talerzu wymieszaj razem tarta bułkę, parmezan, przyprawę do bruchetta i francuskie zioła.Kotlety schabowe zamocz najpierw w jajku, a potem w panierce.Smaż na wolnym ogniu po obu stronach, około 10 minut.Polecane przepisySchab zapiekany pod beszamelem ze szpinakiemRoladki z kurczaka z pomidorowym spaghettiMakaron z sosem z tuńczyka i estragonem