Wykonanie
Kotlety
schabowe … kiedy zrobisz mama? Moje dzieci maja bzika na punkcie kotletów
schabów. Ja tez lubię
schabowe, ale za każdym razem robię je trochę inaczej, żeby mi się nie znudziły. Dzisiaj dodałam do
tartej bułki francuskie
zioła drobno posiekane oraz
parmezan. Miałam tez już resztkę zresztą
przyprawy do bruchetta i stwierdziłam, ze będzie świetnie pasować do kotletów.
Schabowe wyszły super, że aż się je chciało jeść jeden za drugim. Co nie którzy u mnie w domu nie maja umiaru…
Składniki:10 kotletów
schabowych, bez kości2 dl
tartej bułki2 dl startego
parmezanu3
jajkasol i
pieprz do smaku3 łyżki drobno posiekanych francuskich
ziół1 łyżka
przyprawy do bruchetta ( zawiera suszone
zioła francuskie,
pieprz, sol, wędzoną
paprykę w proszku)Wykonanie:Rozbij kotlety, dopraw
sola i
pieprzem. Do miseczki rozbij
jajka i rozmąć widelcem.Na płaskim talerzu wymieszaj razem
tarta bułkę,
parmezan,
przyprawę do bruchetta i francuskie
zioła.Kotlety
schabowe zamocz najpierw w
jajku, a
potem w panierce.Smaż na wolnym ogniu po obu stronach, około 10 minut.Polecane przepisy
Schab zapiekany pod beszamelem ze
szpinakiemRoladki z
kurczaka z
pomidorowym spaghetti
Makaron z sosem z
tuńczyka i
estragonem