ßßß
Karmelizowana czerwona cebulaSkładniki:słoik 0 , 5 litrowy5 czerwone cebule1 burak3 dl octu ryżowego, lub winnego100 ml cukru1 chili jalapenno1½ łyżeczka soliWykonanie:Zagotuj ocet z cukrem i solą. Jeśli nie masz octu ryżowego możesz użyć octu winnego. Ocet winny jest kwaśniejszy w smaku, więc możesz dodać więcej cukru lub ¼ zalewy zastąpić wodą.Przekrój cebulę na pół, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Obierz i zetrzyj buraka na tarce o dużych oczkach.Pokrój jalapenno oczyszczone z nasion w plasterki. Dodaj warzywa do zalewy i gotuj przez 10 minut. Gorące warzywa zamarynuj w słoiki, jeśli nie wykorzystasz wszystkiego na raz.Polecane przepisySurówka z brukselki i białej kapusty z winegretKurczak w jogurtowej marynacie z coleslawSurówka z białej kapusty po azjatyckuSałatka z quinoa i grillowanymi warzywamiSurówka z białej rzodkwi z rodzynkami