ßßß
Ciasto czekoladowe mocno kawoweSkładniki: na 10 porcjiforemka z kominkiem o pojemności 1,5l225 g masła200 ml kawy w proszku, u mnie rozpuszczalna nescafe6 łyżek kakao240 g mąki2 łyżeczki waniliowego ekstraktu1 ½ sody oczyszczonej2 jajka100 ml kwaśnej śmietanyDodatkowoganaché, tutaj przepis200 ml śmietanki do ubijania150 g malin, u mnie mrożone
Nastaw piekarnik na 175ºC. Masło, kakao i kawę rozpuść w rondelku. Wymieszaj jajka ze śmietaną i suche składniki w oddzielnej misce. Zmiksuj wszystkie składniki mikserem na średnich obrotach. Wylej masę do foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piecz ciasto na termoobiegu przez 25 minut. Wyjmij z piekarnika i pozostaw w formie przez 10 minut. Potem przełóż ciasto na paterę. Ubij śmietanę i umieść na środku ciasta. Zrób ganaché i posmaruj nim ciasto. Obłóż ciasto malinami.Polecane przepisyCiasto czekoladowe z kremem jogurtowym i borówkamiSmore`s browniesCzekoladowe brownies z marshmallows i keksami