Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 25(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
masło 150 gramów
jajka 1 sztuknapar
kawy 3 łyżek stołowych
cukier 75 gramów
czekolada biała 200 gramów
śmietana 50 gramów
kawa mokka 25 ziarna
kakao 3 łyżek deserowychWykonanie:Z przesianej
mąki,
masła,
kawy i
cukru zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić na 60 minut do lodówki.Podgrzać
śmietanę i roztopić w niej połamana
czekoladę, ostudzić.Ciasto rozwałkować na dość cienki placek i foremką powycinać kwiatki - 50 sztuk.Ułożyć
ciastka na 2 blachach wyścielonych papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, na złoty kolor. Ostudzić.
Ciastka posmarować
kremem czekoladowo-
śmietanowym i poskładać je parami. Wierzch wszystkich
ciasteczek ozdobić resztą kremu i ziarnami
kawy. Przed podaniem posypać obficie
kakao.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: