ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 25(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówmasło 150 gramówjajka 1 sztuknapar kawy 3 łyżek stołowychcukier 75 gramówczekolada biała 200 gramówśmietana 50 gramówkawa mokka 25 ziarnakakao 3 łyżek deserowychWykonanie:Z przesianej mąki, masła, kawy i cukru zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić na 60 minut do lodówki.Podgrzać śmietanę i roztopić w niej połamana czekoladę, ostudzić.Ciasto rozwałkować na dość cienki placek i foremką powycinać kwiatki - 50 sztuk.Ułożyć ciastka na 2 blachach wyścielonych papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, na złoty kolor. Ostudzić.Ciastka posmarować kremem czekoladowo-śmietanowym i poskładać je parami. Wierzch wszystkich ciasteczek ozdobić resztą kremu i ziarnami kawy. Przed podaniem posypać obficie kakao.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: