Wykonanie
To jedno z najlepszych brownie jakie kiedykolwiek
jadłam. Ciasto jest zbite, kruche i niesamowicie
czekoladowe. W strukturze wcale nie przypomina gąbki, czekoladowej jajecznicy, czy nawet przeciętniaka murzynka.To ciasto jest zupełnie inne niż moglibyście się tego spodziewać po wypieku z mikrofalówki.Dla mnie to niesamowite odkrycie, idealne rozwiązanie na przyjęcie niespodziewanych gości, lub spotkanie z przyjaciółmi zaraz po pracy, gdy ani czasu ani siły do stania przy piecu nie ma...I tak nie uwierzycie mi, że ciasto z mikrofalówki może być dobre.Że brownie może być prawdziwym brownie.Musicie przekonać się sami, że mówię prawdę i tylko prawdę.
Przepis:150g
masła60g niesłodzonego
kakao200g
cukru100g
mąki2
jajkaPolewa:rozpuszczona
czekoladaW naczyniu żaroodpornym delikatnie rozpuść
masło ( aby było baaardzo miękkie). Miksuj mikserem, dodając
cukier,
kakao. Po uzyskaniu gładkiej masy wbij ciągle miksując całe
jajka , i dosyp
mąkę.Wstaw do mikrofalówki na 4 lub 5 minut w zależności od mocy.Pozwól ciastu dojść w przeciągu 10 minut*, polej
czekoladą i krój!*ciasto będzie wyglądało na niedopieczone, ale przez te 10 minut dojdzie do siebie