ßßß
Chińska zupa z kukurydzySkładniki: na 4 porcje700 ml bulionu z kurczaka300 g ugotowane mięso z kurczaka200 g mrożonej kukurydzy lub świeżej2 łyżki świeżego imbiru, drobno pokrojonego2 ząbki czosnku2 dymki1 łyżeczka sojowego sosu1 jajko1 msk oljapieprz do smaku
Czosnek i imbir podsmaż na oleju. Dodaj bulion, soję i kukurydzę. Zagotuj i gotuj zupę przez 10 minut. Zmiksuj zupę lekko i podgrzej. Mieszając dodaj jajko. Dopraw zupę pieprzem. Podaj zupę z rozdrobnionym mięsem z kurczaka, posypaną dymką.Polecane przepisyProsty przepis na kurczak tikka masalaWołowy woke z orzeszkami cashewKurczak marynowany w tandoori z grilaPerski gulasz z baraniny z auberżyną i łupanym grochemChana masala – ciecierzyca po hindusku z raitą