ßßß
PRZEPIS:Składniki:2 szklanki ciecierzycy2 cebule2-3 ząbki czosnkumąka z ciecierzycysok z cytrynynatka pietruszkisól, słodka paprzka, ostra papryka, pieprz kolorowy, kminekolej do smarzenia1. Ciecierzycę namaczamy przez noc
2. Namoczoną ciecierzycę wrzucamy do blendera, razem z cebulą, czosnkiem, sokiem z 1 cytrynz, 1 łyżeczka słodkiej papryki, szczypta ostrej papryki, 1 łyżeczka pieprzu, 0,5 łyżeczki kminku, 0,5 łyżeczki soli. Wszystko dokładnie blenderujemy.
3. Do masy dodajemy 4-5 łyżek mąki i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy i formujemy kotlety. Jeśli masa jest za rzadka, to dodajemy jeszcze mąki.

4 . Smarzymy na małej ilości oleju najlepiej na patelni beztłuszczowej...i GOTOWE