ßßß
PRZEPIS:SKŁADNIKI:pierś z kurczaka, 2 podwójneseler naciowykapusta5 małych marchewek1 cebulaimbirczosneksos sojowy bez konserwantówkubek ryży mieszanki basmati z dzikim(na zdjęciu są pieczarki, ale finalnie ich nie dodałam)
1. Kurczaka kroimy w kawałki i macerujemy w pieprzu, słodkiej papryce i sosie sojowym. Odstawiamy do lodówki
2. Siekamy w paski imbir
3. siekamy drobno 3 ząbki czosnku
4. Podsmażamy przez chwilę na oleju ryżowym (może być dowolny)
5. Podlewamy wodą i wrzucamy posiekaną w piórka cebulę i razem dusimy.
6. Dorzucamy mięso i dusimy pod przykryciem
7. Kroimy w paski marchew, seler naciowy (2 łodygi), i kapustę


8. Wszystko dorzucamy do mięsa i jeszcze dusimy max 5 minut pod przykryciem. Możemy dodać jeszcze odrobinę sosu sojowego. Na koniec zagęszczamy 2 łyżkami mąki ziemniaczanej rozrobionymi w odrobinie zimnej wodzie
9. Gotujemy ryż
...i GOTOWE !!!!