Ostatnio polubiłam smaki kuchni azjatyckiej czyli kierunek Chiny, Japonia i Korea. Zatem dzisiaj na jutrzejszy obiad danie w tych klimatach:) wyszło pyszne i lekkie :) Mam nadzieję, że i Wam posmakuje ?PRZEPIS:SKŁADNIKI:pierś z kurczaka, 2 podwójneseler naciowykapusta5 małych marchewek1 cebulaimbirczosneksos sojowy bez konserwantówkubek ryży mieszanki basmati z dzikim(na zdjęciu są pieczarki, ale finalnie ich nie dodałam)1. Kurczaka kroimy w kawałki i macerujemy w pieprzu, słodkiej papryce i sosie sojowym. Odstawiamy do lodówki2. Siekamy w paski imbir3. siekamy drobno 3 ząbki czosnku4. Podsmażamy przez chwilę na olejuryżowym (może być dowolny)5. Podlewamy wodą i wrzucamy posiekaną w piórka cebulę i razem dusimy.6. Dorzucamy mięso i dusimy pod przykryciem7. Kroimy w paski marchew, seler naciowy (2 łodygi), i kapustę8. Wszystko dorzucamy do mięsa i jeszcze dusimy max 5 minut pod przykryciem. Możemy dodać jeszcze odrobinę sosu sojowego. Na koniec zagęszczamy 2 łyżkami mąki ziemniaczanej rozrobionymi w odrobinie zimnej wodzie9. Gotujemy ryż...i GOTOWE !!!!