Wykonanie
Co powiecie na pizzę bez glutenu? ja własnie taką zrobiłam, wyszła pyszna :) polecam

PRZEPIS (przepis na 2 osoby):Składniki:CIASTO:240 g
białej fasoli (może być z puszki lub samemu ugotować)0,5 kubka
kaszy gryczanej2
jaja1
cebulaząbek
czosnku1 łyżeczka
proszku do pieczeniasól,
zioła prowansalskie,
pieprz ziołowyDODATKI:0,5
cukinii1
cebula6
pieczarek0,5
paprykioliwkisalamiser żółtysos AJVAR (kuchnia turecka)sos z
papryki pikantnyMożna oczywiście dodać
ketchup, ale taki prawdziwy :PCIASTO

DODATKI DO PIZZY

1. Mielimy
kaszę gryczaną w blenderze lub młynku do
kawy
Maki uzyskałam niecałe 0,5 kubka, ale wykorzystałam do ciasta 3 łyżki

2. Do blendera wrzucamy
fasolę,
cebulę,
czosnek,
jaja, zmielona
kaszę gryczaną (3 łyżki) i
przyprawy:
sól,
zioła prowansalskie,
pieprz ziołowy...i wszystko razem dokładnie miksujemy


3. Wykładamy blachę papierem i wylewamy ciasto, rozsmarowujemy łyżką tak aby powstała warstwa około 1 , 5 cm. Ciasta wyszło mało, na 2 osoby


4. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy około 25 minut

5. W
między czasie przygotowujemy dodatki do pizzy.
Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy na patelni.

6. Dodajemy
cebulę pokrojoną w piórka

7.
Paprykę pokrojoną w paski

8.
Cukinię i wszystko dusimy około 5-10 minut

9. Na ciasto wykładamy sosy lub
ketchup i składniki. PIECZEMY JESZCZE 10-15 minut









....iiii GOTOWE !!!
