Wykonanie
15:21 Jedz Taniej 2 Comments

Wykorzystałam:- 2 szklanki
maki - okoł 60 gr- 2
jajka - 90 gr- 2 szklanki
mleka - 1,10 zł- szczypta
proszku do pieczenia- kilka
pieczarek - 1 zł- jedna
papryka - 85 gr-
ser zółty około 200 gram - 3,70 zł- jedna
cebula - 20 gr-
sól,
pieprz,
zioła - jakie kto lubi-
olej do smażenia - około 2 zł- ząbek
czosnkuKoszt całkowity - około 10 , 35 zł (4 spore porcje)
Pieczarki,
żółty ser,
paprykę i
cebulę pokroiłam w drobną kostkę. Zrobiłam ciasto naleśnikowe, jednak trochę gęstsze z odrobiną
proszku do pieczenia. Do ciasta wrzuciłam wszystkie pokrojone składniki i wymieszałam. Placuszki usmażyłam na rozgrzanym
oleju, przyrumieniając je z obu stron. Wybrałam wersję jarską racuszków, ale można dodać też pokrojoną w kostkę
szynkę lub
kiełbasę.

Placuszki świetnie smakują z
ketchupem!Agata