Wykonanie

Składniki:3
jajka,1/3 szklanki
mleka,3/4 szklanki m ąki,1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia,po 1/2 łyżeczki:
soli i
pieprzu,
boczek,
ser żółty (tarty-ja miałam
ser mozzarella)1/2 małej
cebuli,
ketchup.Wykonanie:
Boczek pokroić w kostkę, przysmażyć na patelni, pod koniec dodać pokrojona również w kosteczkę
cebule i chwile jeszcze przysmażyć. W miseczce wymieszać
jajka,
mąkę,
proszek do pieczenia,
sól i
pieprz.Patelnie dobrze rozgrzać na małym ogniu i natłuścić pędzelkiem. Wlać połowę masy. Po pół minuty ułożyć na
masie przysmażony
boczek z
cebula i posypać
serem. Zalać wszystko pozostałą połową masy, tak aby zakryć
boczek i
ser. Patelnie przykryć pokrywą, a gdy masa stężeje i
spod się zarumieni omlet przerzucić na druga stronę. Posypać trochę wierzch
serem, przykryć pokrywą. Gdy druga strona również się zarumieni omlet jest gotowy i można go polać
ketchupem.
