Wykonanie
Składniki:1 kg
schabu2
kwaszone ogórki1
cebulapo plastrze
wędzonego boczku na plaster
schabusól,
pieprzmarchewka,
seler,
porpapryka w proszku,
ziele angielskie,
liść laurowy250 g
pieczarek250 g
seragarść
suszonych borowikówWykonanie:
Mięso rozbić na płaty i posypać
pieprzem i
solą.
Ogórki kiszone,
cebulę pociąć w drobną kostkę,
pieczarki i
ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na
mięsie układać plastry
boczku i po trochu
ogórka,
pieczarek,
cebuli i
sera. Zawinąć, w razie potrzeby spiąć wykałaczką. Gotowe zawijasy obsmażyć na
oleju do brązowego koloru, przełożyć do garnka i podlać
wodą, dodać
przyprawy do smaku i gotować 30 minut.
Suszone grzyby namoczyć w wrzątku 5 minut, po czym pokroić drobno, podsmażyć na
maśle i dodać do gotującego się sosu.