Rabarbar w pełni obrodził , więc nie sposób o nim zapomnieć. Bardzo dobrze wypada w cieście, dlatego postanowiłam przygotować szybki i niedrogi placek z rabarbarem.SKŁADNIKI:4 jajka1/2 kostki margaryny1 szklanka cukru4 łyżki śmietany 18%50 mil. słodkiej śmietanki2 łyżki oleju2 szklanki maki1 cukier waniliowy2 łyżeczki proszku do pieczeniaok. 0.5 kg rabarbaruWYKONANIEMargarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, śmietanę i olej i dokładnie mieszamy.Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i łączymy wszystkie składniki.Ciasto wylewamy na posmarowaną tłuszczem blachę.Wykładamy na nie pokrojony w kostkę rabarbar. Posypujemy cukrem waniliowym.Wciskamy rabarbar do środka ciasta.Pieczemy 40 minut w temp. 180 st. C.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.