Wykonanie
Ciasto jest dobre. Może bez fajerwerków, ale zważywszy na to jak prosto i szybko się je robi, to jest to gwiazda szybkich wypieków. Ciasto robi się 15 min wliczając w to pójście do najbliższego sklepu po produkty. :)Przepis wzięty z GP . Kopiuję dokładnie.Składniki:1 szkl.
cukru2 szkl.
maki2
jajkapol szkl.
mlekapol szkl.
olejułyżeczka
proszku do pieczeniarabarbarWykonanie:Wszystkie składniki wymieszac na gładką masę, przełożyć do formy, na górępokrojony
rabarbar, posypać
cukrem... i do pieca :)piekłam w 180 stopniach do "suchego patyczka".Moje uwagi. Ciasto piekło się koło godziny. Dość długo, wyglądało trochę jakby środek się nie dopiekł, ale wszystko wyszło jak najlepiej. Do tego ciasta można dodawać różne
owoce. Ważne, żeby nie były mokre, tzn.
rabarbaru czy innych
owoców nie zasypywać
cukrem przed posypaniem nimi ciasta, puszczają
soki i może nam wyjść zakalec.Smacznego!