Wykonanie
Pomysł na taki sposób podania galarety zaczerpnęłam TU . Do przygotowanie tego dania długo się
szykowałam, aż w końcu Święta Wielkanocne sprawiły,że powstało to tradycyjne danie w nowej odsłonie.Galareta w skorupkach
jajek, to naprawdę doskonały sposób na to, by zadziwić naszych gości. Spróbujecie przy okazji przygotowania galarety zrobić takie popisowe danie- nic trudnego.



SKŁADNIKI:2
golonki indycze lub inne
mięsowłoszczyzna8 łyżeczek
żelatyny na litr
wywaru2
liście laurowe2 litry
wodygroszek ,
kukurydza,
kopereksól ,
pieprz do smakuDodatkowo wydmuszki z 10 lub 20 jaj. Rozbić od szerszej części.WYKONANIE :
Golonki indycze zalewamy
woda, po zagotowaniu i zebraniu szumu dodajemy
włoszczyznę listek. Gotujemy ,aż
mięso będzie odchodzić od kości. Studzimy.Wydmuszki wyparzamy wrzątkiem i układamy w wytłaczance.Do sroka wrzucamy odrobinę
groszku,
kukurydzy, pokrojonej
marchewki. osobiście lubię smak
koperku , wiec również dodaję.
Mięso dokładnie rozdrabniamy i wrzucamy do wydmuszek, zalewamy
wywarem.

Odstawiamy w chłodne miejsce. Przed podaniem obieramy ze skorupek. Gotowe.


SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.