ßßß


SKŁADNIKI:2 golonki indycze lub inne mięsowłoszczyzna8 łyżeczek żelatyny na litr wywaru2 liście laurowe2 litry wodygroszek , kukurydza, kopereksól , pieprz do smakuDodatkowo wydmuszki z 10 lub 20 jaj. Rozbić od szerszej części.WYKONANIE :Golonki indycze zalewamy woda, po zagotowaniu i zebraniu szumu dodajemy włoszczyznę listek. Gotujemy ,aż mięso będzie odchodzić od kości. Studzimy.Wydmuszki wyparzamy wrzątkiem i układamy w wytłaczance.Do sroka wrzucamy odrobinę groszku, kukurydzy, pokrojonej marchewki. osobiście lubię smak koperku , wiec również dodaję.Mięso dokładnie rozdrabniamy i wrzucamy do wydmuszek, zalewamy wywarem.
Odstawiamy w chłodne miejsce. Przed podaniem obieramy ze skorupek. Gotowe.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.