Wykonanie
Dynia jadalna może dać nam wiele przyjemności. Nie tylko zupa dyniowa jest bardzo dobra. Dzisiaj polecam placki z
dynią i
twarogiem. Wzmocnione smakiem
cynamonu,
imbiru i
rodzynek. Danie na słodko. wspaniały deserek.

SKŁADNIKI50 dag. dyni50 dag
twarogupół łyżeczki
cynamonu1 łyżeczka startego świeżego
imbiru1
cukier waniliowydwie łyżki
rodzynek2 łyżki
otręby owsianych3 łyżki
maki pszennej3
jajka
WYKONANIE
Dynia powinna być rozdrobniona i razem z
serem zblędowana.

Do masy dodajemy pozostałe składniki.
Imbir ścieramy na drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy. Na patelni z odrobiną
oleju smażymy na początku jeden placek. Jeśli jest za rzadki dodajemy trochę
mąki. Placki obsuszamy na ręczniku papierowym.

Podajemy z
jogurtem lub z
dżemem.

SMACZNEGO