Wykonanie


Składniki:1/2 paczki
makaronu spaghetti0,4kg
mięsa mielonego (wieprzowego)1 mała
cebulka2 małe
marchewkipół puszki
groszku konserwowegopół puszki
kukurydzymały słoiczek
przecieru pomidorowego3 łyżki
ketchupuprzyprawy:
sól,
pieprz,
papryka ostra, słodka,
oregano,
bazyliaWykonanie
Makaron gotuje według przepisu na opakowaniu.
Cebulkę obieram i kroję w drobną kotkę i szklę na odrobinie
oleju. Po chwili dodaje
mięso mielone. Przyprawiam.
Mięso podlewam
wodą.
Marchewkę obieram, kroję na kawałki i duszę razem z
mięsem. Dodaję
przecier pomidorowy oraz
ketchup. Dusić razem jeszcze kilka minut. Dorzucić
kukurydzę i
groszek (oczywiście odsączone). W naczyniu układam połowę
makaron, sos,
makaron, sos. Można posypać
żółtym serem, ale ja tym razem zrezygnowałam. Przykryć naczynie i zapiekać około 30minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

