ßßß
Cookit - przepis na Zupa meksykańka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa meksykańka
Składniki
Mięso mielone
Przecier pomidorowy
Fasola czerwona
Kukurydza
Groszek zielony mrożony
Marchew
Cebula
Papryka
Pieczarki
Żółty ser
Wykonanie
Na zimowe dni najlepsze są rozgrzewające potrawy. To kryterium na pewno spełnia zupa meksykańska.Składniki (4 osoby)40 dag
mielonego mięsa
wołowego0,5 l
przecieru pomidorowego
puszka
czerwonej fasolki
puszka
kukurydzy
garść
mrożonego zielonego groszku
1
marchewka
1
cebula
1
papryka
30 dag
pieczarek
żółty ser
do posypania
przyprawy
:
sól
, pierz,
papryka słodka
i ostraWykonanie:
Cebule
kroimy w kosteczkę i podsmażamy, dodajemy
mięso mielone
.
Pieczarki
kroimy i również podsmażamy.
Marchew
i
paprykę
kroimy w kosteczkę. Do garnka wkładamy
mięso
z
cebulą
,
pieczarki
,
marchew
,
groszek
i
paprykę
. Zalewamy
wodą
i gotujemy około 15 minut. Dodajemy
przecier pomidorowy
i przyprawiamy do smaku. Gotujemy kolejne 15 minut.Gotowe danie posypujemy
serem startym
na drobnej tarce.
Źródło:
http://rozkloszowana.pl/zupa-meksykanka
Przepisy powiązane
Danie meksykańskie
Danie meksykańskie
Danie meksykańskie
Danie meksykańskie
Danie meksykańskie
Składniki powiązane (0)