ßßß
Na zimowe dni najlepsze są rozgrzewające potrawy. To kryterium na pewno spełnia zupa meksykańska.Składniki (4 osoby)40 dag mielonego mięsa wołowego0,5 l przecieru pomidorowegopuszka czerwonej fasolkipuszka kukurydzygarść mrożonego zielonego groszku1 marchewka1 cebula1 papryka30 dag pieczarekżółty ser do posypaniaprzyprawy: sól, pierz, papryka słodka i ostraWykonanie:Cebule kroimy w kosteczkę i podsmażamy, dodajemy mięso mielone. Pieczarki kroimy i również podsmażamy. Marchew i paprykę kroimy w kosteczkę. Do garnka wkładamy mięso z cebulą, pieczarki, marchew, groszek i paprykę. Zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut. Dodajemy przecier pomidorowy i przyprawiamy do smaku. Gotujemy kolejne 15 minut.Gotowe danie posypujemy serem startym na drobnej tarce.