ßßß Cookit - przepis na Zupa meksykańka

Zupa meksykańka

nazwa

Wykonanie

Na zimowe dni najlepsze są rozgrzewające potrawy. To kryterium na pewno spełnia zupa meksykańska.
Składniki (4 osoby)
40 dag mielonego mięsa wołowego
0,5 l przecieru pomidorowego
puszka czerwonej fasolki
puszka kukurydzy
garść mrożonego zielonego groszku
1 marchewka
1 cebula
1 papryka
30 dag pieczarek
żółty ser do posypania
przyprawy: sól, pierz, papryka słodka i ostra
Wykonanie:
Cebule kroimy w kosteczkę i podsmażamy, dodajemy mięso mielone. Pieczarki kroimy i również podsmażamy. Marchew i paprykę kroimy w kosteczkę. Do garnka wkładamy mięso z cebulą, pieczarki, marchew, groszek i paprykę. Zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut. Dodajemy przecier pomidorowy i przyprawiamy do smaku. Gotujemy kolejne 15 minut.
Gotowe danie posypujemy serem startym na drobnej tarce.
Źródło:http://rozkloszowana.pl/zupa-meksykanka