Wykonanie

Składniki:750g
mięsa mielonego,1/2 dużej
cebuli,1,6l
bulionu,1
jajko,2 łyżki
bułki tartej,100ml
mleka,ok.230g
serka topionego naturalnego/śmietankowego ( ja używałam trójkącików 13x17,5g),
woda +
mąka pszenna,porządna garść posiekanego
koperku,
majeranek,
sól (
vegeta,
przyprawa uniwersalna lub gotowa
przyprawa do kotletów mielonych),
pieprz.Przygotowanie:
Mięso wymieszać z
jajkiem, pokrojoną w kostkę
cebulą,
bułką tartą,
mlekiem i
przyprawami. Zagotować
bulion. Z
mięsa formować pulpety (w trakcie dłonie najlepiej delikatnie oprószać
mąką). Pulpety wrzucać do
bulionu. Gotować 25-30minut. Po tym czasie wrzucić
serki topione, wymieszać tak by się roztopiły. Spróbować sos, w razie potrzeby doprawić. Dodać zawiesinę zrobioną z
mąki i
wody. Podczas wlewania cały czas mieszać. Gdy sos się zagotuje zdjąć z ognia i dodać
koperek.

Smacznego!!!