Wykonanie
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2013_slash_10_slash_ciasto-salceson-piernik-z-jabkami/l/-686401703.jpg)
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2013_slash_10_slash_ciasto-salceson-piernik-z-jabkami/l/1390001533.jpg)
Składniki:4jaja,2 szkl.
mąki pszennej tortowej,1szkl.
cukru,1szkl.
oleju,1łyżka
kakao,1łyżeczka
cynamonu,1łyżeczka
sody,1łyżeczka
proszku do pieczenia,6dużych
jabłek,
czekolada,garść lub dwie
orzechów włoskich.Przygotowanie:
Jaja ubić z
cukrem, dodać
cynamon i dodawać
mąkę z
proszkiem do pieczenia i
sodą, ciągle mieszając. Dodać
olej i pokrojone w kostkę
jabłka. Wyłożyć na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia). Piec 50 min. w 180stopniach w rozgrzanym piekarniku. Rozpuścić
czekoladę i po upieczeniu polać po wierzchu ciasta oraz dodać na wierzch
orzechy.Przepis nadesłany od mojej mamy :)Smacznego!!!