ßßß Cookit - przepis na Zupa z młodej fasolki szparagowej.

Zupa z młodej fasolki szparagowej.

nazwa

Wykonanie

Składniki:
0,5kg fasolki szparagowej,
2 kostki od schabu,
2 marchewki,
1 duży korzeń pietruszki,
kawałek selera,
por,
1kg ziemniaków,
śmietana 30%,
łyżka pokrojonej natki pietruszki,
sól, pieprz, magii, 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego.
Przygotowanie:
Ugotować wywar z kości i warzyw (oprócz natki pietruszki i ziemniaków), od razu dodając fasolkę - fasolkę pokroić na 3 części. Do wywaru dodać 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz i można dodać ciut magii. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę lub na mniejsze części i dodać do wywaru po 30minutach. Łącznie gotować ok.1h, do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Na koniec dodać śmietanę i zieloną pietruszkę.
Przepis nadesłany przez moją mamę, która ciągle mnie kusi swoją kuchnią :)
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2013/08/zupa-z-modej-fasolki-szparagowej.html