ßßß
Składniki:0,5kg fasolki szparagowej,2 kostki od schabu,2 marchewki,1 duży korzeń pietruszki,kawałek selera,por,1kg ziemniaków,śmietana 30%,łyżka pokrojonej natki pietruszki,sól, pieprz, magii, 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego.Przygotowanie:Ugotować wywar z kości i warzyw (oprócz natki pietruszki i ziemniaków), od razu dodając fasolkę - fasolkę pokroić na 3 części. Do wywaru dodać 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz i można dodać ciut magii. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę lub na mniejsze części i dodać do wywaru po 30minutach. Łącznie gotować ok.1h, do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Na koniec dodać śmietanę i zieloną pietruszkę.

Przepis nadesłany przez moją mamę, która ciągle mnie kusi swoją kuchnią :)Smacznego!!!