Wykonanie
Letni, smaczny i dietetyczny obiad!Zapraszam!Placuszki
cukiniowo-ziemniaczane z dużą, ilością
natki pietruszki. Przepyszne połączenie smaków. Proste w wykonaniu. Obiad gotowy w 20 minut!
SKŁADNIKI :- 500g ugotowanych
młodych ziemniaków- 2
jaja- 1
żółtko- 2 małe
cukinie- 1/2
cebuli- 5 łyżek
natki pietruszki- 1 łyżka
bułki tartej- 2 łyżki
mąki pszennej- 1 łyżka
mąki ziemniaczanej-
sól,
pieprzWYKONANIE:-
cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach,
posól pozostaw na 15 minut, po tym czasie wyciśnij
cukinię i odlej powstały sok-
ziemniaki przeciśnij przez praskę-
cebulę zetrzyj na tarce, dodaj
ziemniaki,
cukinię i resztę składników- wymieszaj wszystko na jednolitą masę -powinna być gęsta- smaż na patelni teflonowej na minimalnej ilości
oleju rzepakowegoPlacuszki możecie podać też z
sosem jogurtowym (
jogurt naturalny,
sól,
pieprz, posiekana
bazylia,
sok z cytryny, odrobina
ziół np. prowansalskich)
Smacznego!!!Zapraszam na FB!
Pięknego dnia!Karola