Wykonanie

Łosoś norweski w marynacie ze słodkiego
octu ryżowego i
sosu sojowego, podany z
kaszą na sposób staropolski tj. z
boczkiem i nowalijkami, do tego
jabłka karmelizowane w soku
limonko-
cytrynowym z dodatkiem
miodu z eukaliptusa!Wyśmienite połączenie smaków, dalekiej kuchni wschodu i kuchni staropolskiej. To niesamowite jak gotowanie może być inspirujące i z dnia na dzień przerodzić się w pasję ;-)

SKŁADNIKI NA DANIE DLA 4 OSÓB:
RYBA I MARYNATA:- 700g filetu z
łososia norweskiego- 6 łyżek słodkiego- ciemnego
octu ryżowego- 3 łyżki
sosu sojowego- 1 łyżka sosu z tamaryndowca
KASZA:- 3 opakowania
kaszy gryczanej- 2 plastry surowego
wędzonego boczku- nowalijki:
natka pietruszki,
koperek,
dymkaJABŁKA:- 2 kwaskowate
jabłka- 3 łyżki
masła- 3 łyżki
miodu eukaliptusowego- świeże gałązki
rozmarynu- 2 łyżki
soku z cytryny- 1 łyżka
soku z limonki

WYKONANIE:-
rybę marynujemy co najmniej 3 godziny, grillujemy na rozgrzanym grillu-
boczek pokrój w kostkę, podsmaż w rondelku dodaj ugotowaną
kaszę, duś 5 minut, dodaj nowalijki- w małym rondelku rozgrzej
masło i zacznij dusić
jabłka, dodaj kilka gałązek
rozmarynu,
sok z cytryny i
limonki, na sam koniec dodaj
miód eukaliptusowy, jak się skarmelizuje podajemy
Kaszę jak i
jabłka możecie
potem swobodnie podgrzać na grillu na tackach i kolacja gotowa! Ekskluzywna wersja na grilla ;-)Niesamowite połączenia, wypróbujcie koniecznie.

SMACZNEGO!

PRZEPIS ZGŁOSZONY DO KONKURSU: