ßßß Cookit - przepis na Bezglutenowa szarlotka

Bezglutenowa szarlotka

nazwa

Wykonanie

Składniki:
Farsz:
jabłka 2-3 duże
rozmaryn 1 gałązka
miód lub cukier 2 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
Ciasto:
masło 1/2 szt
mąka bezglutenowa 1 szklanka (u mnie Better Batter)
cukier 1 szklanka
jajko 1 szt
Kruszonka:
mąka bezglutenowa 6 łyżek
masło 4 łyżki
cukier 3 łyżki
Wykonanie:
Pokroić jabłka na kawałki i poddusić na maśle, z dodatkiem gałązki świeżego rozmarynu i cynamonu oraz miodu (lub cukru). Pozostawić na patelni około 15 minut.
Z podanych składników zagnieść ciasto. Wyłożyć w foremce i nakłuć widelcem. Ciasto powinno być dość klejące.
Na cieście ułożyć wystudzoną masę jabłkową, posypać kruszonką.
Piec w temperaturze 180 °C około godziny.
Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Źródło:http://blog.pasjemamy.pl/?p=882