Wykonanie
Składniki:Farsz:
jabłka 2-3 duże
rozmaryn 1 gałązka
miód lub
cukier 2 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżkaCiasto:
masło 1/2 szt
mąka bezglutenowa 1 szklanka (u mnie Better Batter)
cukier 1 szklanka
jajko 1 sztKruszonka:
mąka bezglutenowa 6 łyżek
masło 4 łyżki
cukier 3 łyżkiWykonanie:Pokroić
jabłka na kawałki i poddusić na
maśle, z dodatkiem gałązki świeżego
rozmarynu i
cynamonu oraz
miodu (lub
cukru). Pozostawić na patelni około 15 minut.Z podanych składników zagnieść ciasto. Wyłożyć w foremce i nakłuć widelcem. Ciasto powinno być dość klejące.Na cieście ułożyć wystudzoną masę
jabłkową, posypać kruszonką.Piec w temperaturze 180 °C około godziny.Upieczone ciasto posypać
cukrem pudrem.
Smacznego!