Wykonanie

PRZEPYSZNE I ROZPŁYWAJĄCE SIĘ W USTACH ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z
BANANAMI I
MIODEM EUKALIPTUSOWYM!!!PALCE LIZAĆ!„BLOGERZY ODKRYWAJĄ WALORY
OLEJU RZEPAKOWEGO”

„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego wpływa pozytywnie na nasze zdrowie"ZAPRASZAM!SKŁADNIKI:NA NALEŚNIKI:- 2 szklanki
mąki- 1/3 szklanki
oleju rzepakowego- 1,3 szklanki
mleka 2%- 2
jaja- 5 słodzików (w tabletkach) lub
cukier kryształ 4 łyżki- 1/4 łyżeczki
proszku do pieczeniaNA NADZIENIE:- 2
banany- 200 g
serka waniliowego- 1
jajo- 3 łyżki
jogurtu greckiego lub
śmeitany 18%- 3 łyżki
miodu eukaliptusowego lub wielokwiatowego-
masło do wysmarowania formy


Wykonanie:Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w misce i za pomocą miksera, na dużych obrotach mieszamy masę, tak oby powstała jednolita, gładka konsystencja ciasta. Gdyby ciasto było zbyt gęste, dodajcie 1/3 szklankę
wody. Dzięki dodatku
oleju rzepakowego do ciasta, nie musimy go dolewać na patelnię za każdym razem jak smażymy naleśniki. Oczywiście używamy wysokiej jakości patelni najlepiej teflonowej.Smażymy na dużej patelni naleśniki.

Przygotowujemy formę smarujemy
masłem.
Banany kroimy na plastry.
Jogurt,
serek i
jajo mieszamy za pomocą trzepaczki w misce, aż do uzyskania gładkiej masy.Kilka plastrów
bananów układamy na dnie naczynia.

Masę okrężnymi ruchami rozprowadzamy na naleśniku.

Układamy kilka plastrów
banana.

Rolujemy naleśnika i układamy w naczyniu.

Dodatkowo na naleśnikach układamy podłużne plastry
bananów.


Kilka wiórków
masła na wierzch.


Zalewamy resztą masy waniliowej i polewamy
miodem.


W takiej postaci naczynie wstawiamy do pieca i zapiekamy 30 minut.

Naleśniki są gotowe kiedy brzegi są już ładnie zarumienione i chrupiące.

Muszę przyznać, że były to najlepsze naleśniki jakie
jadłam kiedykolwiek. Niesamowity zapach, smak i tekstura. Są po prostu idealne!Polecam z całego
serca!

SMACZNEGO!