Wykonanie
ZAPRASZAM NA LEKKIE I PRZEPYSZNE DANIE, GDZIE W ROLI GŁÓWNEJ
MAKARON LUBELLA Z PRZEPYSZNĄ SALSĄ Z BIAŁYCH
SZPARAGÓW I WARZYW, PODANY Z
KURCZAKIEM W SOSIE Z TAMARYNDOWCA...;-)"NIEBO W GĘBIE..."ZAPRASZAM!
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:-
makaron Lubella kokardki- 1
pierś z kurczaka- 1/2 pęczka białych
szparagów- 1 ząbek
czosnku- 1/2
papryki żółtej- 1/2
papryki czerwonej- 2 łyżki
masła- 4 łyżki sosu z tamaryndowca- 1 łyżka
oliwy z oliwek do smażenia- świeży
kolorowy pieprz-
sól morska-
bazylia do przybrania
WYKONANE:-
makaron Lubella ugotuj według instrukcji na opakowaniu- przygotuj dwie patelnie- obierz
szparagi, pokrój w kosteczkę, zachowaj kilka dłuższych główek do dekoracji-
paprykę pokrój w kosteczkę-
czosnek posiekaj-
pierś z kurczaka podziel na 6 równych filetów (małych)- na rozgrzaną patelnię wlej
oliwę, podsmaż
Kurczaka po 2 minuty z każdej strony,
posól, dodaj sos z tamaryndowca.- na patelni rozpuść
masło, podsmaż
paprykę, przeciśnięty
czosnek i
szparagi, czas smażenia około 5-6 minut maksymalnie, warzywa mają być jędrne i chrupkie- wyłóż
makaron na talerz, wzdłuż ładnie wyeksponuj salsę z warzyw, fileciki z
kurczak ułóż po bokach, a na nich największe kawałki
szparagów z główkami.Gotowe!Teraz już tylko można się rozkoszować smakiem!;-)
PRZEPIS ZGŁOSZONY DO KONKURSU
MARKI LUBBELLA NA STRONIE http://www.lubella.pl/KONKURS DLA BLOGERÓW- LUBELLA NA
SPORTOWO!
SMACZNEGO!