Wykonanie
Gotowane
mięso szybko się nudzi, szczególnie jak jesteśmy na diecie... Za to
mięso pieczone w folii możemy dowolnie przyprawić ulubionymi
przyprawami i
ziołami, a dodatek warzyw
doda soczystości i wyrazisty smak potrawie. Danie jest banalnie proste, no i przede wszystkim zdrowe.
Składniki:2
piersi z kurczakapapryka czerwonapapryka żółtasól morska ziołowabazylia (użyłam
przyprawy ale jak najbardziej może być świeża)odrobina dobrego
masłaPrzygotowanie:Piersi myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wycinamy głębokie kieszonki wzdłuż piersi i doprawiamy
solą morską oraz
bazylią (również w środku).
Papryki kroimy na cienkie plasterki - wkładamy je do kieszonek razem z odrobiną
masła. Zawijamy piersi w folię aluminiową (osobno) i pieczemy w piekarniku (lub kombiwarze) ok. 30 minut w 170 st.