ßßß

Składniki:3 zupki chińskie rosółpodwójna pierś z kurczaka3 łyżki przyprawy „gyros”Pół czerwonej paprykiPół żółtej paprykipuszka kukurydzy40 dag sera żółtegoSposób wykonania:Makaron z zupek zaparzamy wrzątkiem tak by był tylko przykryty, pozostawiamy do napęcznienia na 20 minut. Po tym czasie przekładamy na durszlak do odsączenia. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy gyros i smażymy na patelni. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Wszystkie składniki umieszczamy w dużym naczyniu i dokładnie mieszamy, dodajemy trzy przyprawy z zupek. Układamy w naczyniu, posypujemy żółtym serem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut.