Wykonanie

CYKL DIETA NISKOKALORYCZNAZapraszam bardzo serdecznie do wypróbowania nowego przepisu na przepyszny krem z dyni z dodatkiem świeżego
imbiru, podany z prawdziwym
serem włoskim i prawdziwym
chlebem na zakwasie z dodatkiem
kminu i
maku, polanego włoską
oliwą z oliwek... Mniamiii;-)ZAPRASZAM!




SKŁADNIKI:- 1/2 dyni (około 1 -1,3kg)- świeży
imbir- 2 ząbki
czosnku- 3 łyżki
masła- 2
żółtka- 1/2 szklanki
wody- włoski
ser dojrzewający-
tabasco- sok z 1/2
cytryny-
oliwa z oliwek-
chleb na zakwasie (przepsi na blogu zakładka
CHLEBY NA ZAKWASIE)- świeże
oregano i
bazylia

WYKONANIE:- w rondlu rozpuść
masło- podsmaż
imbir i
czosnek około 1 minuty- dodaj obraną, oczyszczoną i pokrojoną w kostkę
dynię-
dynię dusimy około 10 minut ciagle mieszając-
dynię podlewamy
wodą, gotujemy 15 minut- dodajemy kilka kropel
tabasco i
sok z cytryny- za pomocą blendera miksujemy zupę na krem, gotujemy 15 minut, mieszając od czasu do czasu- zdejmujemy z ognia, dodajemy
żółtka, mieszamy intesywnie trzepaczką, zagotowujemy 2-3 minuty-
ser ścieramy na tarce- posypujemy zupę tuż przed podaniemZupę podajemy z grzankami z
chleba, mocno skropionego
oliwą z oliwek i posypanego świeżymi zioąłmi takimi jak:
organo i
bazylia.

Smacznego!

Zapraszam na FB SMYKWKUCHNIoraz do galerii zdjęć na InstagramieP.S. Dzisiaj się dowiedziałam, że mój przepis ( zobacz TU ) zajął 4 miejsce w konkrsie OMONOMON na Durszlak.pl ;-)Bardzo się cieszę z wygranej i wyczekuje paczki z prezentem!;-)