Wykonanie


Przepyszne, sycące i mega zdrowe!Uwielbiam zupy- krem, a krem z dyni po prostu ubóstwiam! Wrzesień i początek jesieni kojarzy mi się chyba najbardziej z
jabłkami i pomarańczowymi
dyniami! Te wielkie kule przypominają mi zachodzące słońce, taki schyłek lata, a początek pięknej złotej jesieni ;-)
Dynię można przygotowywać na niezliczoną ilość sposobów!Jeden z nich bardzo proszę!;-)- 1/2 dyni hokkaido- 1
awokado- 1 ząbek
czosnku- świeża
bazylia-
bagietka pszenna-
oliwa z oliwek- świeży
pieprz kolorowy- 250-350 ml
wody- świeży
imbirDynię kroimy na półksiężyce, układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku 30 minut. Po tym czasie oddzielamy miąższ od skórki. W garnku na
oliwie z oliwek podsmaż
czosnek i
imbir, dodaj upieczona
dynię, zalej
wodą i gotuj około 20 minut. Zdejmij z ognia dodaj pokrojone
awokado i
przyprawy, za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę. Zagotuj i dopraw.
Bagietkę kroimy w kosteczkę i na suchej patelni rumienimy, pod sam koniec
skrop oliwą z oliwek udekoruj
bazylią!SMACZNEGO!Zapraszam na mój profil na Facebooka SmykWKuchni tam możesz mnie lepiej poznać ;-)Pięknego dnia!