Wykonanie

składniki:- 90 g
cukru- 65 g
mąki- 3
jaja- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 3 łyżki posiekanych
orzechów na nadzienie:- 150 g
serka śmietankowego- 1
galaretka
Wykonanie:
Białka ubijamy na sztywno dodajemy
cukier,
żółtka,
potem mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia. Na samym końcu posiekane
orzechy. Pieczemy roladę około 12-15 minut. wyjmujemy z pieca. Jak jest jeszcze gorąca, obracamy do góry nogami, i ściągamy papier do pieczenia. Zwijamy w roladę owijamy papierem. I tak zostawiamy aż wystygnie. Uformuje się pięknie w roladę.W tym czasie przygotowujemy nadzienie.
Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki
wody jak wystygnie mieszamy za pomocą trzepaczki najlepiej z schłodzonym
serkiem homogenizowanym. Jak masa już zacznie tężeć, rozwijamy
biszkopt, wykładamy masę, pozostawiając około 2 cm na brzegu . Rolujemy roladę szybkim ruchem. Zawijamy w papier i wstawiamy na min. 2 godziny do lodówki.

Polecam na Święta Bożego Narodzenia!Podobny przepis na roladę
czekoladową znajdziesz tu:http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/12/rolada-czekoladowa-z-galaretka-jezynowa.htmlPozdrawiam cieplutko!