Wykonanie
Składniki na kruche ciasto:300 g
maki2 małe
jajka180 g
masła- zimne100 g
cukrusólZagniatamy ciasto, dość szybko aby nie ogrzewać niepotrzebnie dłońmi. Wykładamy dno tortownicy podpiekamy 5 minut w piekarniku przed wylaniem masy serowej.Składniki na masę
serową:1 kg
twarogu zmielonego dwukrotnie125 g
masła250 g
cukru (zmielić na
cukier puder)3
jajka50 g
mąki1 torebka budyniu
waniliowego3 łyżki
mlekaesencja waniliowa
Masło o temp. pokojowej utrzeć, dodajemy
cukier,
ser,
jajka,
budyń,
mąkę i pozostałe składniki. 3/4 masy wylewamy na podpieczony spód, wcześniej podsypany łyżką
kakao. Pieczemy kolejne 15 minut. Pozostałą cześć masy, mieszamy z zmiksowaną
dynią (300 g), wykładamy łyżką delikatnie na masę. Pieczemy pozostałe 45 minut.temp 180 stopni C.
]