Wykonanie
Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować pizzę w lżejszym wydaniu. Pizza jak każdy wie jest wysokokaloryczna, na kaloryczność tego dania, głownie wpływa dodatek i ilość
sera jaki dodamy do pizzy, najczęściej Polacy używają
serów podpuszczkowych pełnotłustych, i na dodatek w duuuużych ilościach, poza tym często wybierają pizzę na grubym cieście.Moja propozycja to pizza myślę, że o połowę obniżonej kaloryczności tj. na cieniutkim cieście, zamiast
pełnotłustego sera proponuję użyć
bryndzy jak i
serka Ricotta z dodatkiem świeżej
bazylii i świeżego
oregano, z dodatkiem
pomidorów i czarnych
oliwek, bardzo aromatyczne danie, bardzo smaczne, a po zjedzeniu na prawdę bardzo lekkie, szczerze polecam wszystkim dbającym o linię a lubiących zjeść coś smacznego.
składniki na ciasto na dużą blachę- 1/4 opakowania
drożdży-
sól- szklanka
mąki- 2łyżki
oliwy z oliwek- ciepła
wodaRobimy rozczyn, zagniatamy ciasto, odstawiamy do wyrośnięcia. na pizzę:
bryndzaserek Ricotta 1/2 opakowaniaświeża
bazyliaświeże
oreganoczarne oliwkipomidoryserek Ricotta miksujemy z częścią świeżych
ziół, łyżką nakładamy na ciasto
Przepyszne!Smacznego Kochani!!!pozdrawiam ;-)