Wykonanie

Składniki na
biszkopt:4
jaja,4 łyżki
mąki,4 łyżki
cukru,1 łyżeczka
proszku do pieczenia.Składniki na masę budyniową:2 1/2 szklanka
mleka,0,5 szklanki
cukru,0,5 kostki
masła,3
żółtka,3/4 czwarte szklanki
mąki.½ litra
śmietanki 36%2 łyżki
cukru pudru2 opakowania
śmietanki fixmasa krówkowaWykonanie placka
biszkoptowego:Wszystkie składniki na
biszkopt dokładnie wymieszać i upiec
biszkopt w piekarniku w temperaturze 160 stopni około ½ godziny.Wykonanie:Zagotować 1,5 szklanki
mleka, w pozostałym
mleku rozbić
mąkę z
cukrem i
żółtkami. Tak przygotowaną masę mieszając wlać do gotującego się
mleka i ugotować
budyń. Gdy
budyń wystygnie utrzeć go z
masłem.
Śmietankę 36 % ubić z dodatkiem
cukru pudru.Dodatkowo: tabliczka
gorzkiej czekolady, trzy paczki
herbatników, duża paczka
krakersów, puszka
mleka skondensowanego słodzonego gotowanego.Na wystudzony
biszkopt wyłożyć masę budyniową, a na niej ułożyć
herbatniki. Na
herbatniki rozsmarować masę
krówkową i ułożyć warstwę
krakersów. Na
krakersy wyłożyć
bitą śmietanę i całość posypać startą
czekoladą na drobnych oczkach.