Wykonanie
Mój ulubiony przepis na domowy pasztet. Polecam szczególnie wegetarianom, osobom będącym na diecie bezglutenowej. Wykonanie ekspresowe i proste. Smak niezapomniany :)

Składniki:4
ziemniaki1 puszka
zielonego groszku konserwowego1
cebula1
por1/3 szklanki
suszonych grzybów leśnych10 dag
kapusty1
marchew½ szklanki
śmietany½ szklanki
kaszy manny4 łyżki tłuszczu
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku3
jajapergamin do pieczeniaWykonanie:Warzywa umyć, pokroić i ugotować osolonej wodzie, z dodatkiem tłuszczu.
Grzyby namoczyć, następnie zmielić razem z warzywami.

Na wywarze
grzybowym ugotować
kaszę mannę, dodać do masy , przyprawić , wbić
jajka
i całość dokładnie wymieszać razem ze
śmietaną i
groszkiem.

Formę wyłożyć pergaminem, wyłożyć masę warzywną i piec w temperaturze 190 stopni około 50 minut. Po upieczeni i przestudzeniu , kroić na kromki i podawać z dowolnym sosem pikantnym.