ßßß
Składniki:1 duża cebula2 ząbki czosnku1 seler naciowy1 świeży ogórek1 ostra papryczka1 puszka pomidorów10 dag grzanek½ litra bulionu warzywnego1 owoc awokadosól, cukier,natka pietruszki½ cytryny2 placki tortilli8 łyżek oliwyWykonanie:Cebulę, czosnek, łodygi selera pokroić drobno razem z papryczką i zeszklić na połowie oliwy. Dodać pomidory z puszki, bulion i grzanki. Gotować około ½ godziny, następnie zmiksować, przyprawić do smaku i schłodzić. Awokado obrać ze skórki, pokroić, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z posiekaną natką pietruszki i pokrojonym ogórkiem. Tortillę zrolować pokroić w plastry i obsmażyć na pozostałym oleju na złoty kolor. Masę z awokado i tortillę włożyć do zupy i w razie potrzeby doprawić.