Sernik w wydaniu świątecznym :) z nutką aromatycznych pomarańczySkładniki na serowiec:1 kg sera½ szklanki oleju1 szklanka mleka1 szklanka cukru1 budyń śmietankowy2 jaja4 żółtka10 dag skórki z pomarańczy1 aromat pomarańczowy1 kisielpomarańczowySkładniki na ciasto:30 dag mąki tortowej2 łyżeczki proszku do pieczenia10 dag cukru pudru2 żółtka1 jajo10 dag masła1 łyżka smalcuTłuszcz i wiórki do formyWykonanie:Z podanych składników wyrobić kruche ciasto, rozwałkować i wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem, posypaną wiórkami kokosowymi.Wierzch ciasta posypać kisielempomarańczowym (suchym proszkiem z torebki). Następnie zmielony ser połączyć z resztą składników, wylać na kruche ciasto, posypać skórką z pomarańczy i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia ubić pianę z sześciu białek z ½ szklanki cukru i ½ szklanki wiórek kokosowych. Wyłożyć pianę na placek i dopiec na złoty kolor około 10 minut.