Ryby – powszechnie wiadomo, że są zdrowe. Dziś pyszna potrawka rybna z dodatkiem suszonych śliwek.A co ze śliwkami? czy są zdrowie? Pomimo, że są dosyć kaloryczne (około 260 kcal w 100 g), to są pomocne przy próbach utraty zbędnych kilogramów, dając uczucie sytości i przyspieszając metabolizm,Składniki:½ kg filetów rybnych½ kg Włoszczyzna ( bez kapusty)10 dag suszonych śliwekLiść laurowyZiele angielskieSól do smakuNatka pietruszkiCytrynaWykonanie:Filety opłukać, skropić sokiem z cytryny i odstawić na pół godziny. W tym czasie również namoczyć śliwki w odrobinie wody. Następnie opłukać warzywa obrać, pokroić, połączyć ze śliwkami i ugotować z przyprawami. Pod koniec gotowania włożyć rybę i gotować na wolnym ogniu około 20 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki i można podać również na kolację wigilijną.