ßßß Cookit - przepis na Karp w galarecie

Karp w galarecie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
włoszczyzna 1 sztuk
karp sprawiony 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
rodzynki 3 łyżek stołowych
żelatyna 1,5 łyżek stołowych
groszek konserwowy 3 łyżek stołowych
ziele angielskie 4 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
ziarenka pieprzu według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone warzywa pokroić, dodać rodzynki, łyżeczkę soli i przyprawy. Zalać wrzątkiem i ugotować wywar. Do garnka włożyć oczyszczoną i podzieloną na porcje rybę i gotować na małym ogniu 20 minut.( Woda w garnku nie powinna wrzeć). Żelatynę wymieszać w małej ilości zimnej wody. Karpia wyjąć łyżka cedzakową. wywar przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę. Gdy galareta ostygnie, wylać odrobin e na półmisek i ostudzić. Na wierzchu ułożyć pokrojone w zapałkę warzywa, rodzynki, groszek i rybę. Zalać reszta galarety. Udekorować cytryną.
Uwagi:
Rodzynki można zastąpić żurawiną. Włoszczyzna bez kapusty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9466/Karp-w-galarecie