ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowłoszczyzna 1 sztukkarp sprawiony 1 sztukcytryna 1 sztukrodzynki 3 łyżek stołowychżelatyna 1,5 łyżek stołowychgroszek konserwowy 3 łyżek stołowychziele angielskie 4 sztukliść laurowy 1 sztukziarenka pieprzu według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone warzywa pokroić, dodać rodzynki, łyżeczkę soli i przyprawy. Zalać wrzątkiem i ugotować wywar. Do garnka włożyć oczyszczoną i podzieloną na porcje rybę i gotować na małym ogniu 20 minut.( Woda w garnku nie powinna wrzeć). Żelatynę wymieszać w małej ilości zimnej wody. Karpia wyjąć łyżka cedzakową. wywar przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę. Gdy galareta ostygnie, wylać odrobin e na półmisek i ostudzić. Na wierzchu ułożyć pokrojone w zapałkę warzywa, rodzynki, groszek i rybę. Zalać reszta galarety. Udekorować cytryną.Uwagi:Rodzynki można zastąpić żurawiną. Włoszczyzna bez kapusty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: