Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
włoszczyzna 1 sztuk
karp sprawiony 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
rodzynki 3 łyżek stołowych
żelatyna 1,5 łyżek stołowych
groszek konserwowy 3 łyżek stołowych
ziele angielskie 4 sztuk
liść laurowy 1 sztukziarenka
pieprzu według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone warzywa pokroić, dodać
rodzynki, łyżeczkę
soli i
przyprawy. Zalać wrzątkiem i ugotować
wywar. Do garnka włożyć oczyszczoną i podzieloną na porcje
rybę i gotować na małym ogniu 20 minut.(
Woda w garnku nie powinna wrzeć).
Żelatynę wymieszać w małej ilości zimnej
wody.
Karpia wyjąć łyżka cedzakową.
wywar przecedzić i rozpuścić w nim
żelatynę. Gdy galareta ostygnie, wylać odrobin e na półmisek i ostudzić. Na wierzchu ułożyć pokrojone w zapałkę warzywa,
rodzynki,
groszek i
rybę. Zalać reszta galarety. Udekorować
cytryną.Uwagi:
Rodzynki można zastąpić
żurawiną.
Włoszczyzna bez
kapusty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: