Wykonanie
Lekkie, pyszne danie - dobre i na obiad, i na deser.
Czekoladowe naleśniki z
serkiem pełnym kawałków soczystych
owoców, polane musem
brzoskwiniowym - skusicie się ?



Składniki na 8-10 dużych naleśników :Ciasto :2
jajka8 pełnych łyżek
mąki pszennej1 szklanka
maślanki naturalnejdo 1 szklanki
mleka5-6 kostek
czekolady mlecznej1/4 szklanki
olejuSerek :200 g.
twarogu półtłustego2 łyżeczki
cukru pudru2 dojrzałe
brzoskwinie200 g.
borówek lub
jagódMus
brzoskwiniowy :3 dojrzałe
brzoskwinieewent.
cukier puder do smakuPrzygotowanie :Rozpuszczam
czekoladę w kąpieli
wodnej, studzę ją lekko (ma pozostać płynna). Pozostałe składniki ciasta ubijam trzepaczką, aż powstanie gładka masa, po czym powoli, mieszając, dolewam
czekoladę. Smażę po koeli wszystkie naleśniki (do smażenia pierwszego można użyć odrobiny
oleju).Obieram
brzoskwinie, 2 kroję w drobną kostkę, pozostałe miksuję i doprawiam do smaku
cukrem pudrem. Pokrojone
brzoskwinie dodaję do
sera, dodaję również
cukier puder do smaku, oraz
borówki. Każdy naleśnik smaruję porcją
sera, dodaję trochę musu do środka - składam w trójkąt, polewam musem, posypuję
borówkami i lekko oprószam pudrem.Przepis autorski.


