Wykonanie
Przepis pochodzi gazetki Świat Kobiety 101 przepisów tom 34 -po moich drobnych zmianach.W sam raz na lekką kolację.
Płatki owsiane są zdrowe- rozpuszczalny błonnik pomaga usunąć zły cholesterol, spowalnia trawienie się węglowodanów-
cukier uwalniany jest wolniej, dzięki
czemu czujemy się syci. Zapraszam :)

Składniki:8
jajek,2 łyżki
cukru,po 8 łyżek
mleka i
płatków owsianych,po 1 łyżce
mąki pszennej i ziemniaczanej,250 g
jagód,100 g
cukru pudru,
olej do smażenia,

Całe
jajka wbij do miski i dokładnie zmiksuj. Dodaj 2 łyżki
cukru, szczyptę
soli,
mleko,
płatki owsiane oraz łyżkę
mąki pszennej.

Na nagrzaną patelnie wlej odrobinę
oleju, nakładaj łyżką niewielkie porcje ciasta, smaż omleciki, przewróć na druga stronę i dosmaż.

Sos:Do rondelka wlej 150 ml
wody, wrzuć do niej
jagody i gotuj chwilę.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w odrobinie
wody, dolej ją do
jagód i zagotuj. Zdejmij z ognia.

Omleciki nakładaj na talerze polej sosem
jagodowym i posyp
cukrem pudrem.Smacznego :)