Wykonanie
Gulasz doskonale smakuje z
chlebem, ale może być również farszem do tortilli czy naleśników. Jest bardzo gęsty, bardzo pachnący i sycący, bo oprócz
mięsa jest w nim duża ilość pysznej,
czarnej fasoli . Poza tym wspaniałe, najlepsze o tej
porze roku
pomidory,
czosnek i aromatyczna
bazylia.
Fasolę kupicie w sklepie Arriba, czyli w prawdziwym skarbcu meksykańskich pyszności. Zawsze i niezmiennie Was do tego sklepu zapraszam i serdecznie go Wam polecam.



Składniki :0,5 kg
mięsa wieprzowego z szynki/karkówki/łopatki2
czerwone cebule2 średniej wielkości
pomidory malinowe3 ząbki
czosnku1 puszka
czarnej fasoli w zalewie, polecam sklep Arriba3-4 łyżki
oleju1 łyżka
masłaświeża
bazyliasól,
pieprz do smakuPrzygotowanie :Umyte i osuszone
mięso kroję na niewielkie kawałki, oprószam
solą i
pieprzem, przekładam do brytfanki z rozgrzanym
olejem. Podsmażam
mięso ok. 5 minut, po czym dokładam pokrojone w kostkę
cebule. Smażę razem pod przykryciem 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie dolewam odrobinę
wody i duszę wszystko do miękkości
mięsa. Dodaję posiekany
czosnek i pokrojone, obrane ze skórki
pomidory, duszę aż powstanie gęsty sos. Dodaję odsączoną z zalewy
fasolę, doprawiam do smaku, duszę kilka minut. Na koniec dodaję zimne
masło i posiekaną
bazylię.Przepis autorski.


