Wykonanie
Prosta, klasyczna i jaka pyszna! Chrupiące kanapki z
pomidorami,
bazylią,
czosnkiem i
oliwą mogłabym jeść codziennie :).
![](/Data/Images/wkuchniuli.blogspot.com\2012_slash_12_slash_bruschetta-z-pomidorami-i-bazylia/l/1875874326.jpg)
Składniki:kromki ciabatty
pomidory malinoweczosnekgałązki
bazyliioliwa z oliwek Extra Virginświeżo zmielony
pieprzsólWykonanie:Umyte
pomidory cieniutko obrałam ze skórki ( można nie obierać ) i pokroiłam w kostkę. Dod ałam przeciśnięty
czosnek, pokrojone listki
bazylii, polałam dobrze
oliwą,
poso li łam i doprawiłam
pieprzem, w ymieszałam i odstawiłam, żeby smaki przeszły się nawzajem.
![](/Data/Images/wkuchniuli.blogspot.com\2012_slash_12_slash_bruschetta-z-pomidorami-i-bazylia/l/-1316610025.jpg)
Pokrojone kromki ciabatty poło ż yłam na blaszce wyło żonej folią aluminiową, posmarowałam lekko
oliwą z oliwek i wstawiłam do nagrzanego piekarnika ( 200 stopni ) na ok. 4 minuty ( brzeg i ciabatty powinn y być bardziej podpieczone -ciemno złote, ale środek ciabatty powinien by ć miękki ).
![](/Data/Images/wkuchniuli.blogspot.com\2012_slash_12_slash_bruschetta-z-pomidorami-i-bazylia/l/1625567058.jpg)
Na wyjęte z piecyka grzanki nało żyłam przypra
wione pomidory i gotowe! :)
![](/Data/Images/wkuchniuli.blogspot.com\2012_slash_12_slash_bruschetta-z-pomidorami-i-bazylia/l/709365807.jpg)
![](/Data/Images/wkuchniuli.blogspot.com\2012_slash_12_slash_bruschetta-z-pomidorami-i-bazylia/l/-451560513.jpg)