Wykonanie
Popatrzcie, przecież ta
rzodkiew wygląda prawie jak przegrzebki :)Wyśmienite danie bezmięsne - jest pyszne :) Wydawać by się mogło że
rzodkiew będzie ostra w smaku i całość dania pewnie w związku z tym - oj nie, wprost przeciwnie, nabrała
słodyczy i delikatności. Serdecznie polecam- spróbujcie.Jako farsz wykorzystałam rewelacyjną mieszankę
ryżu z
groszkiem i
marchewką firmy SYS - zawsze, niezmiennie i z zachwytem Wam te produkty polecam.







Składniki na 2 osoby :1 duża biała
rzodkiew2 łyżki
masłakilka kawałków ulubionego
sera pleśniowegoodrobina
oliwyulubione świeże
zioła:
tymianek,
oregano, zielona
pietruszkaPrzygotowanie :Umytą
rzodkiew (nie obieram jej) kroję w ok. 4-5 cm kawałki, każdy wydrążam łyżeczką, pozostawiając dno. Opakowanie
ryżu z
groszkiem i
marchewką gotuję wg przepisu, pod koniec gotowania dodaję łyżkę
masła, doprawiam
solą. Wypełniam ugotowanym
ryżem miseczki z rzodkwi, przykrywam plasterkiem
sera, układam w natłuszczonym
oliwą naczyniu, posypuję
ziołami. Piekę ok. 40-45 minut pod przykryciem. Podaję na gorąco.Przepis autorski.




