Wykonanie
Pieczarki z
masłem ziołowo-
migdałowym8
pieczarek1
cebula2 łyżki obranych ,posiekanych
migdałówpo 1 łyżce dostępnych
ziół-
pietruszka,
tymianek,
oregano,
szczypiorek1 łyżka
soku z cytryny1 łyżka
oliwy3 łyżki
masła1 łyżka startego
żółtego serasól,
pieprz
Na patelni przesmażyć posiekaną
cebulę z posiekanymi nóżkami
pieczarek.Zmiksować krótko (20-30sek)
zioła,
masło,
ser,
sól ,
pieprz,
sok z cytryny.Kapelusze posolić, nałożyć farsz z
cebuli i nóżek, a następnie
masło ziołowo-
migdałowe.Piec około10-15min w nagrzanym piekarniku w temp.180stop
Pieczarki serwować na wafelkach
serowo-
orzechowych.Finger food jest to jedzenie małych zakąsek ręką, bez użycia sztućców.