Od dawna chciało mi się pasztecików pieczarkowych. Ale nie przepadam za robieniem ciasta drożdżowego stad pomysł na paszteciki w cieście francuskim. Wychodzą pyszne i szybko znikają.Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego0,5 kg pieczarek1 cebulałyżka masłakilka plasterków sera żółtegosólpieprzoreganoWykonanie:Pieczarki pokroić w drobną kostkę, dla ułatwienia pokroiłam je w plastry a później przecisnęłam przez sitko do krojenia jarzyn na sałatkę. Cebulę drobno posiekać i udusić z pieczarkami na łyżce masła z solą, oregano i pieprzem tak aby jak najwięcej wody odparowało. Ser pokroić w paseczki i dodać do pieczarek. Ciasto francuskie pokroić na równe prostokąty, na nie nałożyć po łyżce farszu i zawinąć w rulonik. Paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odległościach od siebie. Piec 10 minut w 220 stopniach.