Wykonanie
Jeśli macie chwilę wolnego, a chcecie podać na obiad coś pysznego, zróbcie te roladki.
Mięso w nich jest soczyste,
bakłażan kremowy, a całości dodaje pikanterii odrobina
musztardy, złamana
słodyczą brzoskwini.



Składniki na 6 sztuk:2 pojedyncze
filety z kurczaka1 średni
bakłażan2 łyżki
musztardy miodowejgarść świeżej
natki pietruszki1 dojrzała
brzoskwinia pokrojona w plastry (może być z puszki)
oliwa do smażenia
sól,
pieprzPrzygotowanie:
Bakłażana kroję wzdłuż na 6 plastrów, lekko
solę i odstawiam na 10 minut, po czym płuczę i osuszam. Na patelni grillowej skropionej
oliwą smażę go po kilka minut z obu stron, by się zeszklił i zmiękł.
Filety z kurczaka kroję na płaskie części (każdą na 3), układam na desce, przykrywam folią aluminiową i lekko rozbijam. Oprószam
solą i pierzem. Każdy plaster fileta smaruję
musztardą, układam na nim po 1-2 plasterki
brzoskwini i kilka listków
natki pietruszki, a następnie przykrywam
bakłażanem i zwijam. Tak przygotowane roladki układam na patelni z rozgrzaną
oliwą ( miejscem zwinięcia do dołu) i pod przykryciem smażę po 3-4 minuty z każdej strony.Podaję gorące np.z
marchewką w sosie
serowym, przepis tutaj .Przepis autorski.




