Wykonanie
Przeszło 1 tydzień temu zawarłam współprace z POLSOJA , więc
pora na potrawy w
tofu w roli głównej :D1. Najlepsza, z najlepszych zapiekanek, w której
tofu smakuje niczym góralski
oscypekZapiekanka z
buraków,
kaszy jaglanej i
tofu wędzonegoPrzepis:- 5 łyżek
kaszy gryczanej- 2
buraki- opakowanie
tofu wędzonego
Kaszę gryczaną ugotować w szklance
wody na gęsto. W
między czasie, gdy
kasza będzie się gotować, obieramy
buraki i kroimy je w cienkie plastry.
Tofu również kroimy w cienkie plastry.I teraz najważniejsze warstwami -
kasza -
buraki tofu wykładamy naczynie do zapiekania, które wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i zapiekamy przez 30 minut. Smacznego !Zdecydowanie będzie więcej przepisów z zapiekanym
tofu ! :D2. Szybki i mega pyszny obiad
Kotleciki jaglane z
bio tofu z
ziołami i
brokułemPrzepis:- 1/2 szkl
mąki jaglanej- opakowanie
bio tofu z
ziołamiTofu zmiksować na gładką masę. Następnie dodać do niego
mąkę jaglaną i całość wymieszać i formować dowolnej wielkości kotleciki. Piec je na rozgrzanej patelni teflonowej z dwóch stron do zarumienienia. Podawać z warzywami np. z
brokułem . Smacznego !3. I moja ulubiona kolacja wiosna -
sałatka. Tego typu dań będzie tez dużo na moim blogu z wykorzystanie
tofu :)
Sałatka z
jarmużu pomidorków koktajlowych,
bio tofu naturalnego, ziarenkami Piekło - Niebo , niełuskanym
sezamem i sosem
awokado -
cytrynaA kolejna doza przepisów z
tofu w roli głównej już za tydzień ! :)Przyjemnego popołudnia wam życzę a ja lecę dalej świętować z koleżankami zakończenie szkoły :D