Wykonanie
Pieczone arachidowo -
waniliowe tofurniczki podane z sosem
daktylowo -
orzechowym,
jagodami i
bananemPrzepis:- opakowanie
bio tofu naturalnego- 2 łyżki
mąki arachidowej- łyżka poppingu z
amarantusa- 1/2 łyżeczki mielonej
waniliiTofu zmiksować na gładkę masę. Następnie dodać resztę składników i wymieszać, by powstała zwarta, gładka konsystencja.Teraz można uformować dowolnej wielkości "serniczki", które można upiec na patelni lub przez 30 min w temp w piekarniku. Wasz wybór :D Smacznego !Miałam smak na tofurniczki ,..... , ale też na coś z piekarnika. I jak tu sobie udogodzić ?Wtedy wpadłam, żeby upiec mini tofurniczki i nie zawiodłam się <3Wczoraj też dotarła do mnie przesyłka od Polsoji . Specjalizuje się ona w wielu wegańskich produktach, jak
tofu,
tofu bio, pasztety,
parówki sojowe i nowości takie, jak
ser wegański :)A co znalazło się w mojej paczce ?
-
tofu naturalne-
tofu wędzone-
tofu marynowane-
tofu bio naturalne-
tofu bio ziołowe-
tofu bio marynowane w sosie tamari-
tofu bio z
pomidorami i
bazylią-
tofu bio wędzoneIiiiii przepowiadam wielka falę przepisów z
tofu w roli głównej :D